
Tofu „Chashushuli“ na gruzínský způsob s bramborami
Tento pokrm je rostlinnou verzí tradičního gruzínského Chashushuli, dušeného jídla s bohatou a jemně pikantní rajčatovou omáčkou. Podává se s měkkými bramborami a na závěr se doplňuje čerstvou petrželkou pro svěží chuť.
- Brambory:
- 2-2,5 l vody
- 0.5 lžičkysoli
- 1 kg brambor
- Chashushuli:
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 2 červená paprika
- 3 balenítofu
- 2 lžíceoleje
- 1.5 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 1 balenísladké papriky
- 1 balení chilli koření
- 1 balenísušených bylinek
- 1 balenídrcených rajčat
- 2 dlvody
- 1 balenípetržele