Panang kari polévka s kuřecím masem, bramborami a limetkou
Vydejte se na cestu do Asie! Vydatná Panang kari polévka s bramborami a kuřecím masem příjemně zasytí, hřejivé kari zahřeje v chladných dnech a svěží limetka dodá pokrmu dokonalou rovnováhu.
Oloupejte a nakrájejte brambory do studené vody a uložte je den předem do lednice. Předpříprava usnadní vaření následující den.
1
Oloupejte brambory a mrkev, poté je nakrájejte na kostky. Kapie omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nasekejte najemno.
2
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky.
3
V hrnci rozehřejte 1–2 lžíce oleje na středně vysokém ohni a přidejte kuřecí maso. Opékejte ho za stálého míchání přibližně 4–5 minut, poté ochuťte solí a pepřem.
4
Do hrnce přidejte mrkev, kapie a česnek. Opékejte 2–3 minuty. Následně vmíchejte Panang kari pastu.
5
Do hrnce nalijte kokosové mléko, balení vypláchněte trochou vody a tu přilijte. Přilijte dalších 8–9 dl vody a přidejte nakrájené brambory.
6
Polévku přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte na mírném plameni přibližně 15–20 minut, dokud brambory nezměknou.
7
Limetku omyjte, nastrouhejte do polévky trochu kůry a dochuťte limetkovou šťávou. Podle chuti přidejte ještě špetku soli.