
Zelený "Palak Paneer" s Halloumi
Palak Paneer je tradiční indické jídlo. V tomto receptu je obohaceno o halloumi a špenát, přičemž celkovou chuť dotváří limetková šťáva.
- Rýže:
- 1 baleníbasmati rýže
- Palak Paneer:
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 1 kus zázvoru
- 1 baleníšpenátu
- 1 balenísýru typu halloumi
- 1 lžíceoleje
- 1 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 1 baleníkmínu
- 1 baleníkari koření
- 1 baleníbílého octa
- 1 baleníkokosového krému
- 2 dlvody
- 1 limetka
Více podobných receptů
Nejprve uvařte rýži podle pokynů na obalu. Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli a stroužky česneku a nastrouhejte zázvor. Špenát propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Nakrájejte grilovaný sýr na kostičky. Na pánvi zahřejte olej a přidejte grilovaný sýr. Smažte, dokud sýr nezíská pěknou barvu, pak přeneste na talíř. Na stejné pánvi zahřejte další olej. Přidejte cibuli a zázvor, smažte pár minut. Směs ochuťte solí, černým pepřem, kmínem, curry kořením, špetkou skořice a vinným octem. Nalijte kokosové mléko a opláchněte plechovku přidáním vody do pánve. Vmíchejte špenát a smažený grilovaný sýr. Zahřejte až k varu a poté vařte na mírném ohni 5-8 minut za občasného míchání. Dolaďte limetkovou šťávou a podávejte s rýží.