Těstoviny s uzeným lososem, špenátem a citronem kombinují krémovou omáčku s jemnou slaností uzeného lososa a svěžestí špenátu. Citronová šťáva přidává osvěžující kyselost, která vyvažuje bohatost pokrmu.
25 min
obsahuje ryby
Omáčka s lososem:
2 stroužek česneku
1 baleníšpenátu
1 baleníuzeného lososa
1 lžícemásla
0.5 lžíceoleje
špetka soli
1 lžičkyčerného pepře
1 balenísmetany na vaření
citron (0,5 kůra + 1 šťáva)
Dále:
1 balenítěstovin
1 lžíceoleje
1
Přiveďte vodu k varu a uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
2
Oloupejte a nasekejte stroužky česneku. Opláchněte špenát ve studené vodě, ideálně v cedníku, a nechte ho okapat.
3
Nakrájejte uzeného lososa na menší kousky.
4
Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s olejem.
5
Zahřejte pánev na středním plameni, přidejte kapku oleje a kousek másla. Přidejte česnek a uzeného lososa a restujte asi 3–4 minuty. Dochutíme solí a černým pepřem.
6
Přidejte smetanu na vaření a špenát do pánve. Balení od smetany vypláchněte vodou a přidejte do omáčky. Přiveďte k varu a vařte asi 3–5 minut.
7
Smíchejte uvařené těstoviny s omáčkou a poté přidejte trochu nastrouhané kůry z omytého citronu.
8
Podávejte ihned a podle chuti nakonec zakápněte citronovou šťávou.