Pečené kuřecí kousky s pestem a zeleninou
Připravte si chutné jídlo plné barev a vůní – kuřecí maso s pečenou zeleninou a svěžím citronovým dipem. Křupavé brambory s cherry rajčaty, jemně ochucené česnekem a bylinkami, doplňují šťavnaté kuřecí maso marinované v pestu a citronové šťávě. Vše se krásně propojí s jemným dipem ze zakysané smetany, který dodá pokrmu lehkost.
- Plech:
- 1 kg brambor
- 1 balenícherry rajčat
- 2 stroužek česneku
- 2 lžíceoleje
- 1 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 1 balenísušených bylinek
- 1 baleníkuřecích stehen b.k.
- 0.5 baleníbazalkového pesta
- 0.5 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- šťáva z 1/2 citronu
- Omáčka:
- 1 balenízakysané smetany
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka soli
- špetka cukru
- špetka černého pepře
- Na dokončení:
- 0.5 baleníbazalkového pesta