Křupavé vepřové řízky se šťouchanými bramborami a salátem
Tradiční řízky, servírované s jemně rozmačkanými bramborami – kdo by je nemiloval? A to zejména ve spojení s osvěžujícím zeleninovým salátem.
40 min
obsahuje vepřové maso
Brambory:
1 kg brambor
0.5 lžičkysoli
3 lžícemásla
Salát:
1 salát
1 okurka
3 lžíceoleje
šťáva z 0,5 citronu
špetka soli
špetka černého pepře
Řízky:
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 balenívepřových řízků
0.5 citron
1
Přiveďte vodu k varu. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Vařte je v osolené vodě, dokud nezměknou.
2
Opláchněte salát a natrhejte ho do mísy. Okurku umyjte a nakrájejte na kostičky. Ochuťte olejem, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem.
3
Rozpalte na pánvi dostatečné množství oleje a másla. Když je směs oleje s máslem dostatečně horká, přidejte řízky a smažte asi 4-5 minut rovnoměrně z každé strany dozlatova.
4
Uvařené brambory dobře sceďte a rozmačkejte (například pomocí mačkadla nebo vidličky). Přidejte máslo a podle potřeby osolte.
5
Podávejte vepřové řízky se štouchanými bramborami a salátem. Na závěr řízky zakápněte citronovou šťávou.