Pečené batátové hranolky s falafelem a jogurtovým dipem
Pečením nejlépe vynikne sladkost batátů. K tomu se připraví falafel a omáčka. Pokrm je dokončen marinovanou červenou cibulí a rukolou.
- Batáty:
- 3 baleníbatátů
- 1.5 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 1 balenísušeného tymiánu
- 2 lžíceoleje
- Červená cibule:
- 1 červená cibule
- 0.5 balenívinného octa
- 2 lžičkycukru
- 0.5 lžičkysoli
- Dip:
- 1 balenífarmářského jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 0.5 balenívinného octa
- špetka soli
- špetka černého pepře
- 1 balenísladké papriky
- Salát:
- 1 balenírukoly
- Falafel:
- 2 balenífalafelu
- 4 lžíceoleje