Yummy

Kuřecí "Piccata" neboli kuřecí plátky v citrónové omáčce s kapary

Tento recept je inspirován Itálií. Kuřecí plátky jsou jemně vařené v citronové omáčce, kterou umocňují pikantní kapary a svěží čerstvá petrželka. K tomu se podávají pečené brambory, jejichž sladkost se skvěle doplňuje s kyselostí citronu, a cherry rajčaty, která přidávají pokrmu na svěžesti.

Clock Icon50 min

Brambory
1 kg brambor
2 lžíceoleje
1 lžičkysoli
špetka černého pepře
1 balenísušeného tymiánu
1 balenícherry rajčat
Kuřecí maso
1 baleníkuřecích stehen b.k.
0.5 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
0.75 dlpšeničné mouky
2 lžíceoleje
1 cibule
2 stroužek česneku
1 baleníkapar
1 lžícemásla
3 dl vody
1 kuřecího bujónu
kůra z 0,5 citronu
šťáva z 1 citronu
3 lžícemásla
1 balenípetržele

Více podobných receptů