Kuřecí "Piccata" neboli kuřecí plátky v citrónové omáčce s kapary
Tento recept je inspirován Itálií. Kuřecí plátky jsou jemně vařené v citronové omáčce, kterou umocňují pikantní kapary a svěží čerstvá petrželka. K tomu se podávají pečené brambory, jejichž sladkost se skvěle doplňuje s kyselostí citronu, a cherry rajčaty, která přidávají pokrmu na svěžesti.
- Brambory
- 1 kg brambor
- 2 lžíceoleje
- 1 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 1 balenísušeného tymiánu
- 1 balenícherry rajčat
- Kuřecí maso
- 1 baleníkuřecích stehen b.k.
- 0.5 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 0.75 dlpšeničné mouky
- 2 lžíceoleje
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 1 baleníkapar
- 1 lžícemásla
- 3 dl vody
- 1 kuřecího bujónu
- kůra z 0,5 citronu
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžícemásla
- 1 balenípetržele