
Kuřecí "Piccata" v citrónové omáčce s kapary
Tento recept je inspirován Itálií. Kuřecí plátky jsou jemně vařené v citronové omáčce, kterou umocňují pikantní kapary a svěží čerstvá petrželka. K tomu se podávají pečené brambory, jejichž sladkost se skvěle doplňuje s kyselostí citronu, a cherry rajčaty, která přidávají pokrmu na svěžesti.
- Brambory
- 1 baleníbrambor
- 2 lžíceoleje
- 1 lžička soli
- špetka černého pepře
- 1 balenísušeného tymiánu
- Další ingredience:
- 1 balenícherry rajčat
- 1 baleníkuřecích prsou
- 0.5 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 50 g hladké mouky
- 3 lžíceoleje
- Citronová omáčka:
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 1 baleníkapar
- 1 balenípetržele
- 2 lžícemásla
- 3 dl vody
- 1 baleníkuřecího bujónu
- 1 citron
- 2 lžícemásla
Více podobných receptů
Kuřecí "Piccata" v citrónové omáčce s kapary - Italská chuťová cesta
Kuřecí "Piccata" v citrónové omáčce s kapary je lahodný recept inspirovaný italskou kuchyní, který vás zavede na chuťovou cestu po středomořských pobřežích. V tomto receptu se šťavnaté kousky kuřete připravují v lehké citrónové omáčce doplněné kapary a čerstvou petrželkou. Podává se s pečenými bramborami a cherry rajčaty, což dodává pokrmu svěžest. Je to ideální volba pro víkendovou večeři nebo když chcete překvapit své hosty italským chuťovým zážitkem.
Co dělá Kuřecí "Piccata" speciálním?
Tajemství receptu Kuřecí "Piccata" spočívá v jeho svěží citrónové omáčce, která je ochucena kapary a čerstvou petrželkou. Tato kombinace zvýrazňuje jemnou chuť kuřete a vytváří pokrm, který je zároveň lehký a sytý. Díky svým výživovým hodnotám je tento pokrm skvělou volbou pro zdravou stravu – je nízkotučný a bohatý na bílkoviny, což pomáhá udržet pocit sytosti po delší dobu.
Snadná a rychlá příprava
Připravte se na lahodné jídlo v několika krocích. Ušetřete čas přípravou brambor předem: umyjte je a nakrájejte. Kuře můžete nakrájet na větší kousky a ochutit již den předem, aby se lépe prolnulo s chutěmi. Pokud chcete recept obměnit, můžete kuře nahradit například tofu kousky, čímž získáte vegetariánskou verzi. Nezapomeňte, že nastrouhání citrónové kůry dodá omáčce zvláštní říz.
Lahodné přílohy a tipy na servírování
Kuřecí "Piccata" je nejlepší podávat s čerstvě upečenými bramborami a cherry rajčaty. Podávejte pokrm tradičně na velkém talíři, ze kterého si každý může vzít svou porci. Osvěžující minerálka nebo domácí citronáda skvěle doplní citrónovou chuť pokrmu.
Kuřecí "Piccata" - všestranná lahůdka pro každou příležitost
Kuřecí "Piccata" je snadná a zdravá volba vhodná jak pro každodenní večeře, tak pro slavnostnější příležitosti. Díky své všestrannosti a sofistikovaným chutím se stává oblíbeným pokrmem celé rodiny. Vyzkoušejte tuto italskou delikatesu ještě dnes a vychutnejte si její jedinečnou chuť!
Recept Kuřecí "Piccata" byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.
Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.