
Loading...
- Polévka:
- 1 baleníbrambor
- 2 mrkev
- 2 pastinák
- 2 stroužek česneku
- 2 lžíceoleje
- 14 dlvody
- 1 baleníbobkového listu
- 1.5 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 1 balenísušených bylinek
- 1 balenítavený sýr 200g
- 1 citron
- Krůtí:
- 1 lžíceoleje
- 1 balenímletého krůtího masa
- špetka soli
- 1 baleníkari koření
- 1 baleníkurkumy
Oloupejte a nakrájejte kořenovou zeleninu na polévku a dejte ji do studené vody do lednice už večer předem; příprava polévky tak bude rychlejší.
- 1Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky. Oloupejte, opláchněte a nakrájejte mrkev. Nakrájejte polévkovou zeleninu. Oloupejte a nadrobno nasekejte stroužky česneku.
- 2Rozpalte hrnec s olejem. Přidejte brambory, mrkev, polévkovou zeleninu a česnek. Restujte zeleninu za míchání několik minut.
- 3Do hrnce odměřte předepsané množství vody. Ochuťte polévku bobkovými listy, solí, černým pepřem a sušenou bylinkovou směsí. Přiveďte k varu a vařte asi 15–20 minut, dokud brambory nezměknou.
- 4Rozpalte pánev s olejem. Přidejte mleté krůtí maso a opékejte asi 4–5 minut za stálého míchání. Ochuťte solí, kari a kurkumou.
- 5Když jsou brambory uvařené, vmíchejte do polévky opečené mleté krůtí maso a tavený sýr. Přiveďte k varu.
- 6Najemno nasekejte petržel, která byla součástí polévkové zeleniny.
- 7Polévku dokončete petrželí a citronovou šťávou.
- 8Podávejte sýrovou krůtí polévku ihned.
Více podobných receptů
.