Yummy

Zelený "Palak Paneer" s Halloumi

Palak Paneer je tradiční indické jídlo. V tomto receptu je obohaceno o halloumi a špenát, přičemž celkovou chuť dotváří limetková šťáva.

Clock Icon25 min

Rýže:
1 baleníbasmati rýže
Palak Paneer:
1 cibule
2 stroužek česneku
1 kus zázvoru
1 baleníšpenátu
1 balenísýru typu halloumi
1 lžíceoleje
1 lžičkysoli
špetka černého pepře
1 baleníkmínu
1 baleníkari koření
1 baleníbílého octa
1 baleníkokosového krému
2 dlvody
1 limetka

Více podobných receptů

Nejprve uvařte rýži podle pokynů na obalu. Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli a stroužky česneku a nastrouhejte zázvor. Špenát propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Nakrájejte grilovaný sýr na kostičky. Na pánvi zahřejte olej a přidejte grilovaný sýr. Smažte, dokud sýr nezíská pěknou barvu, pak přeneste na talíř. Na stejné pánvi zahřejte další olej. Přidejte cibuli a zázvor, smažte pár minut. Směs ochuťte solí, černým pepřem, kmínem, curry kořením, špetkou skořice a vinným octem. Nalijte kokosové mléko a opláchněte plechovku přidáním vody do pánve. Vmíchejte špenát a smažený grilovaný sýr. Zahřejte až k varu a poté vařte na mírném ohni 5-8 minut za občasného míchání. Dolaďte limetkovou šťávou a podávejte s rýží.