
Švédské masové kuličky v hořčičné omáčce s brusinkovým džemem a bramborami
Tento recept nabízí tradiční švédské masové kuličky podávané v jemné hořčičné omáčce. Šťavnaté kuličky z mletého masa jsou smažené dozlatova a doplněné šťouchanými bramborami. Brusinkový džem přidává svěží sladkokyselý akcent, který dokonale ladí s krémovou omáčkou.
- Brambory:
- 1 baleníbrambor
- 0.5 lžičkysoli
- 3 lžícemásla
- Mrkev:
- 1 lžícemásla
- 3 mrkev
- 0.5 lžičkysoli
- špetka cukru
- Masové kuličky:
- 1 dlvody
- 0.5 dlstrouhanky
- 1 cibule
- 1 balenímletého hov. a vepř. masa
- 1 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 1 balenísušeného tymiánu
- 1 lžíceoleje
- Omáčka:
- 1 balenísmetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky (volitelné)
- 1 balenísójové omáčky
- 1 baleníhořčice
- špetka soli
- špetka černého pepře
- 1 lžička másla (volitelné)
- Další ingredience:
- 1 baleníbrusinkového jamu