Yummy

Švédské masové kuličky v hořčičné omáčce s brusinkovým džemem a bramborami

Tento recept nabízí tradiční švédské masové kuličky podávané v jemné hořčičné omáčce. Šťavnaté kuličky z mletého masa jsou smažené dozlatova a doplněné šťouchanými bramborami. Brusinkový džem přidává svěží sladkokyselý akcent, který dokonale ladí s krémovou omáčkou.

Clock Icon40 min

Zelenina:
3 l vody
1 baleníbrambor
3 mrkev
2 lžičkysoli
Masové kuličky:
1 cibule
1 dlvody
25 g strouhanky
1 balenímletého hov. a vepř. masa
1.5 lžičkysoli
1 baleníkoření na mleté maso
0.5 lžíceoleje
Další ingredience:
1 lžícemásla
2 lžičkycukru
0.5 lžičkysoli
3 lžíceoleje
Omáčka:
1 balenísmetany na vaření
1 lžíce hladké mouky (volitelné)
1 baleníhořčice
1 balenísójové omáčky
špetka soli
špetka černého pepře
1 lžička másla (volitelné)
Na dokončení:
3 lžícemásla
1 baleníbrusinkového jamu

Švédské masové kuličky v hořčičné omáčce – lahodná klasika z trouby

Švédské masové kuličky v hořčičné omáčce, podávané s tradičními šťouchanými bramborami a čerstvým brusinkovým džemem, jsou perfektní volbou, když toužíte po něčem chutném a sytém. Tento klasický pokrm vás zavede přímo do srdce Švédska a je ideální jak pro všední večeři, tak pro trochu slavnostnější příležitost.

Co dělá švédské masové kuličky zvláštními?

Tajemství těchto masových kuliček spočívá v jejich šťavnaté konzistenci a bohaté hořčičné omáčce. Jemná směs mletého masa je ochucena cibulí a kořením a při smažení do zlatova se vytváří neodolatelný chuťový zážitek. Krémová směs hořčice a smetany v omáčce dodává pokrmu plnost, zatímco brusinkový džem dodává svěží sladkost. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny a udržuje pocit sytosti po dlouhou dobu.

Snadné tipy na přípravu a variace

Příprava švédských masových kuliček je snadná, ale několik tipů může udělat ještě snadnější. Můžete například připravit směs na masové kuličky předem a uložit ji do lednice, což umožňuje prohloubení chuti. Pokud chcete vyzkoušet vegetariánskou verzi, nahraďte mleté maso Härkisem nebo sójovou drtí. Kuličky lze také péct v troubě, pokud se chcete vyhnout přebytečnému oleji.

Perfektní přílohy a tipy na servírování masových kuliček

Podávejte švédské masové kuličky tradičně se šťouchanými bramborami a vařenou mrkví. Brusinkový džem přidává pokrmu svěží sladkou notu. Osvěžující voda nebo lehce perlivá minerální voda se k tomuto pokrmu skvěle hodí. Pokrm vypadá krásně, když je podáván na velkém podnosu, ze kterého si každý může vzít, kolik chce.

Švédské masové kuličky – perfektní volba pro rodinnou večeři

Švédské masové kuličky v hořčičné omáčce jsou všestranné a chutné jídlo vhodné jak pro každodenní spěch, tak pro zvláštní chvíle. Vyzkoušejte tento klasický recept a užijte si tradiční skandinávské chutě společně s rodinou a přáteli.

Recept Švédské masové kuličky v hořčičné omáčce byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.

Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.