Yummy

Indický čočkový dhal s kokosovým mlékem, kari kořením a basmati rýží

Dhal je tradiční indický pokrm připravovaný z červené čočky, kokosového mléka a voňavého koření. Čočka se pomalu dusí s cibulí, zázvorem, mrkví a kari kořením, dokud nevznikne sametová omáčka. Podává se s rýží a čerstvým koriandrem pro dokonale vyváženou chuť.

Clock Icon45 min

Rýže:
6 dlvody
špetka soli
1 baleníbasmati rýže
Dhal:
2 balenísušené červené čočky
1 cibule
3 stroužek česneku
1 kus zázvoru
1 chili paprička
3 mrkev
2 lžíceoleje
1.5 lžičkysoli
špetka černého pepře
1 lžícecukru
2 baleníkmínu
2 baleníkari koření
1 balenískořice
1 balenírajčatového protlaku
1 baleníkokosového mléka
6 dlvody
1 baleníkoriandru
1 citron

Více podobných receptů

Indický čočkový dhal s kokosovým mlékem a basmati rýží – kulinářský výlet do Indie

Indický čočkový dhal s kokosovým mlékem je tradiční pokrm, který vás zavede do tepla a vůní Indie. Tento snadný a chutný recept je ideální pro rušné všední dny nebo kořeněné víkendové večeře. Sametový dhal se připravuje z červené čočky, kokosového mléka a aromatického koření, jako je kari a skořice. Podává se s horkou basmati rýží a čerstvým koriandrem, což nabízí dokonalou harmonii chutí.

Co dělá čočkový dhal výjimečným?

Tajemství čočkového dhalu spočívá v jeho jednoduchých, ale výrazných chutích. Červená čočka se spojuje s bohatostí kokosového mléka a teplem kari, kmínu a skořice. Tento pokrm je výživný a veganský, bezlepkový a bohatý na bílkoviny, což z něj činí skvělou volbu pro ty, kdo dbají na zdraví. Čočkový dhal je také nízkotučný, což z něj dělá lehkou, ale vydatnou možnost.

Snadné tipy na přípravu a varianty

Pro přípravu dokonalého čočkového dhalu se ujistěte, že čočku a rýži před vařením důkladně opláchnete. Zeleninu si můžete připravit předem, což urychlí vaření v rušných dnech. Pokud nechcete tolik pálivosti, můžete vynechat chilli nebo ho nahradit jemnější paprikou. Přidejte další zeleninu, jako je paprika nebo špenát, pro extra chuť a barvu.

Perfektní přílohy a návrhy na servírování

Čočkový dhal se skvěle hodí k basmati rýži, ale můžete vyzkoušet i quinou nebo hnědou rýži. Podávejte s čerstvým koriandrem a kapkou citronové šťávy pro zvýraznění chutí dhalu. Tento pokrm se dobře podává v rodinném stylu na velké míse, ze které si každý může vzít svou porci.

Všestranná a výživná pochoutka pro každý den

Indický čočkový dhal je všestranný a výživný pokrm, který se hodí jak pro každodenní jídla, tak pro zvláštní příležitosti. Jeho snadná příprava a bohatá chuť z něj činí oblíbený rodinný pokrm. Vyzkoušejte tuto kořeněnou pochoutku ještě dnes a užijte si chuť Indie u vás doma.

Recept Indický čočkový dhal byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.

Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.