
Indický čočkový dhal s kokosovým mlékem, kari kořením a basmati rýží
Dhal je tradiční indický pokrm připravovaný z červené čočky, kokosového mléka a voňavého koření. Čočka se pomalu dusí s cibulí, zázvorem, mrkví a kari kořením, dokud nevznikne sametová omáčka. Podává se s rýží a čerstvým koriandrem pro dokonale vyváženou chuť.
- Příloha:
- 6 dlvody
- špetka soli
- 1 baleníbasmati rýže
- Dhal:
- 2 balenísušené červené čočky
- 1 cibule
- 3 stroužek česneku
- 1 zázvor
- 1 chili paprička
- 3 mrkev
- 2 lžíceoleje
- 1.5 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 2 baleníkmínu
- 1 baleníkari koření
- 1 balenískořice
- 1 balenírajčatového protlaku
- 1 baleníkokosového mléka
- 6 dlvody
- 1 baleníkoriandru
- 1 citron
Více podobných receptů
Indické receptyVegetariánské jídloVeganské receptyAsijské receptyRecepty na každodenní jídloBez lepku