Indický čočkový dhal s basmati rýží
Kořeněný čočkový dhal je mnohým známý z indických restaurací. Lze jej snadno připravit i doma. Podává se s rýží.
- Dhal:
- 2 balenísušené červené čočky
- 1 cibule
- 3 stroužek česneku
- 1 zázvor
- 1 chili paprička
- 3 mrkev
- 2 lžíceoleje
- 1.5 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 2 baleníkmínu
- 1 baleníkari koření
- 1 balenískořice
- 1 balenírajčatového protlaku
- 1 baleníkokosového mléka
- 6 dlvody
- 1 baleníkoriandru
- 1 citron
- Rýže:
- 1 baleníbasmati rýže
Více podobných receptů
Indické receptyVegetariánské jídloVeganské receptyAsijské receptyRecepty na každodenní jídloBez lepku