Yummy

Vepřové plátky v hořčično-česnekové omáčce s pečenou kořenovou zeleninou

Vepřové kotlety v krémové hořčičné omáčce jsou sázkou na jistotu, když toužíte po skvělé večeři bez zbytečného stresu. Pečené brambory a kořenová zelenina dokonale doplní chuť tohoto jídla a dodají mu ten správný šmrnc. Ideální volba na večer, kdy chcete potěšit rodinu nebo si dopřát něco výjimečného jen pro sebe.

Clock Icon45 min

Pečená zelenina:
600g brambor
3 mrkev
1 pastinák
2 lžíceoleje
1.5 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
1 balenísušeného rozmarýnu
1 balenímedu
Vepřové plátky:
1 balenívepřových kotlet
0.5 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
3 stroužek česneku
2 lžícemásla
1 lžíceoleje
1 balenísmetany na vaření
2 dlvody
1 baleníhořčice
špetka soli

Více podobných receptů

Vepřové plátky v hořčično-česnekové omáčce - lahodná a bezstarostná volba

Vepřové plátky v hořčično-česnekové omáčce jsou sázkou na jistotu, když toužíte po skvělé večeři bez zbytečného stresu. Toto jídlo kombinuje šťavnaté vepřové plátky v krémové omáčce z dijonské hořčice, doplněné o pečenou kořenovou zeleninu, která dokonale zvýrazní chutě. Ideální volba na večer, kdy chcete potěšit rodinu nebo si dopřát něco výjimečného jen pro sebe.

Proč si vybrat Vepřové plátky v hořčično-česnekové omáčce?

Podstata tohoto receptu spočívá v jeho bohaté chuti, kterou vytváří lahodná dijonská hořčice a česnek. Vepřové maso získá jedinečnou aromu, když se spojí s krémovou omáčkou ochucenou špetkou soli. Navíc je toto jídlo bez lepku, což jej činí vhodným i pro ty, kteří dodržují speciální dietu. Díky vysokému obsahu bílkovin je také výživnou volbou.

Jednoduché tipy na přípravu a varianty

Ušetřete čas tím, že si kořenovou zeleninu připravíte předem. Zkuste ji péct se slupkou, aby si zachovala šťavnatost a živiny. Pro obměnu můžete vepřové plátky nahradit kuřetem nebo tofu a vytvořit tak vegetariánskou verzi. Nebojte se experimentovat s různými druhy hořčice, abyste si přizpůsobili chuť podle svého gusta.

Perfektní přílohy k Vepřovým plátkům v hořčično-česnekové omáčce

Podávejte vepřové plátky přímo z trouby s pečenou kořenovou zeleninou pro nejlepší chuť. Můžete přidat i svěží zelený salát nebo lehce dušenou zeleninu jako přílohu. K pití se hodí dobře vychlazená perlivá voda nebo citronový ledový čaj.

Vepřové plátky v hořčično-česnekové omáčce - chutná a univerzální volba

Tento recept je jednoduchý, chutný a ideální pro různé příležitosti. Vepřové plátky v hořčično-česnekové omáčce jsou skvělou volbou jak pro každodenní jídla, tak pro slavnostní oslavy, a potěší každého u stolu svou bohatou chutí. Vyzkoušejte toto rychlé a výživné jídlo ještě dnes a užijte si jeho jedinečnou chuť!

Recept Vepřové plátky v hořčično-česnekové omáčce byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.

Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější."