
Kuřecí "Piccata" neboli kuřecí plátky v citrónové omáčce s kapary
Tento recept je inspirován Itálií. Kuřecí plátky jsou jemně vařené v citronové omáčce, kterou umocňují pikantní kapary a svěží čerstvá petrželka. K tomu se podávají pečené brambory, jejichž sladkost se skvěle doplňuje s kyselostí citronu, a cherry rajčaty, která přidávají pokrmu na svěžesti.
- Brambory
- 1 baleníbrambor
- 2 lžíceoleje
- 1 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 1 balenísušeného tymiánu
- 1 balenícherry rajčat
- Kuřecí maso
- 1 baleníkuřecích stehen b.k.
- 0.5 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 0.75 dlpšeničné mouky
- 2 lžíceoleje
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 1 baleníkapar
- 1 lžícemásla
- 3 dl vody
- 1 kuřecího bujónu
- kůra z 0,5 citronu
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžícemásla
- 1 balenípetržele
Více podobných receptů
Lahodné kuřecí "Piccata" v citronové omáčce s kapary
Tento recept na kuřecí "Piccata" vás přenese do slunné Itálie. Jemné kuřecí plátky jsou vařené v osvěžující citronové omáčce, kterou ozvláštňují pikantní kapary a čerstvá petrželka. K pokrmu se podávají pečené brambory a cherry rajčata, jejichž sladkost dokonale ladí s kyselostí citronu. Tento pokrm je ideální volbou pro rychlou večeři ve všední den i pro slavnostní víkendové hostiny.
Proč si vybrat kuřecí "Piccata"?
Kuřecí "Piccata" vyniká svou svěžestí a výraznými chutěmi. Citronová omáčka skvěle doplňuje slanost kaparů, zatímco pečené brambory dodávají příjemnou sladkost. Navíc, tento pokrm je bez laktózy, což ho činí vhodným pro osoby s intolerancí laktózy. Díky vysokému obsahu bílkovin a vitamínů z kuřecího masa a zeleniny je tento pokrm vyvážený a zdravý.
Praktické tipy pro přípravu a variace
Aby byly brambory dokonale upečené, nakrájejte je na stejné kousky a před přidáním kuřecích plátků je předehřejte asi 10 minut. Pokud preferujete bezlepkovou variantu, nahraďte pšeničnou mouku kukuřičnou moukou. Kapary lze také nahradit olivami pro odlišnou chuťovou variaci.
Doporučení pro servírování a přílohy
Kuřecí "Piccata" se nejlépe podává horká, přímo z trouby, s čerstvě pečenými bramborami a cherry rajčaty. Doporučujeme ozdobit pokrm čerstvou petrželkou pro extra chuťový zážitek. Můžete servírovat jako jednotlivé porce nebo z velkého servírovacího talíře pro rodinné stolování.
Lahodná a všestranná volba pro každou příležitost
Tento recept na kuřecí "Piccata" je snadný na přípravu a hodí se k různým příležitostem. Ať už jde o rodinnou večeři nebo slavnostní hostinu, tento pokrm jistě potěší všechny u stolu. Vyzkoušejte ho dnes a zamilujte si jeho jedinečnou chuť!
Recept Kuřecí "Piccata" byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.
Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.