Tento recept na kari je rychlý, snadný a plný chuti. Aromatická směs koření dodává mírně pikantní nádech, který skvěle ladí s rýží. Na závěr vše osvěžte čerstvým koriandrem pro dokonalé zakončení pokrmu.
Oloupejte a nakrájejte cibuli na plátky. Oloupejte a nastrouhejte česnek.
2
Do většího hrnce nalijte 700 ml vody a přiveďte k varu. Mezitím propláchněte rýži v cedníku pod studenou vodou. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, vložte rýži do hrnce a snižte teplotu na mírný plamen. Vařte přibližně 11–12 minut.
3
Na pánvi rozehřejte 1-2 lžíce oleje na středním plameni. Přidejte mleté maso a opékejte za stálého míchání 3–4 minuty.
4
Přidejte na pánev cibuli a opékejte 1–2 minuty na středním plameni. Poté dochuťte kari pastou, černým pepřem a sójovou omáčkou.
5
Nalijte na pánev kokosové mléko. Balení vypláchněte 1 dl vody a přidejte ji do směsi. Přiveďte k varu a snižte teplotu na mírný plamen. Nechte dusit 6–8 minut.
6
Nasekejte najemno koriandr.
7
Rozdělte kari s rýží na talíře, ozdobte koriandrem a zakápněte limetkovou šťávou.