
Citronové orzotto s kešu oříšky, mascarpone a pečenou cuketou
Orzotto zjemněné mascarpone má hladkou strukturu a svěží nádech citronu. Parmezán dodává jemně slanou hloubku, zatímco pečená cuketa přináší lehkost a šťavnatost. Kešu oříšky se postarají o příjemný křupavý kontrast. Lehká, ale uspokojivá večeře, která vás překvapí svou jednoduchostí i chutí. Vyzkoušejte ji – stojí za to.
- Pečená cuketa s kešu:
- 1 cuketa
- 2 lžíceoleje
- 0.5 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 0.5 balenísušených bylinek
- 1 baleníkešu ořechů
- Orzotto:
- 1 cibule
- 2 stroužek česneku
- 2 lžíceoleje
- 1 baleníorzo těstovin
- 1 baleníbílého octa
- 12 dlvody
- 1 lžička soli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 0.5 balenísušených bylinek
- 1 balenísýru mascarpone
- 1 citron
- 1 balenístrouhaných ital. sýrů
Více podobných receptů
Osvěžující citronové orzotto s mascarpone a pečenou cuketou
Citronové orzotto s mascarpone a pečenou cuketou je dokonalou kombinací svěžesti a krémovosti. Tento lahodný pokrm je ideální jak pro všední dny, tak pro slavnostní příležitosti, a jeho příprava zabere jen asi 35 minut. Spojuje v sobě svěžest citronu, krémovost mascarpone a lahodnou chuť pečené cukety a kešu ořechů. Tento recept je skvělou volbou, když chcete rodině nebo přátelům nabídnout něco jiného a chutného.
Proč si vybrat citronové orzotto s mascarpone?
Toto orzotto se vyznačuje pestrou paletou chutí, kde svěžest citronu a chuť parmezánu doplňují krémovost mascarpone. Pečená cuketa a kešu ořechy dodávají pokrmu texturu a oříškovou chuť. Recept je také nutričně vyvážený, protože obsahuje bílkoviny, zdravé tuky a sacharidy. To z něj činí skvělou volbu pro energizující a výživné jídlo.
Tipy pro úspěšnou přípravu
Aby orzotto dosáhlo dokonalé konzistence, přidejte mascarpone až na závěr, když je těstovina téměř hotová. Mascarpone se tak rovnoměrně rozpustí a dodá pokrmu krémovost. Pokud chcete obměnu, můžete orzo těstoviny nahradit například celozrnnou variantou nebo použít místo mascarpone veganskou alternativu. Pečené kešu ořechy lze nahradit například mandlemi, pokud chcete změnit chuťový profil.
Návrhy na servírování a přílohy
Citronové orzotto s mascarpone je nejlepší čerstvě připravené a můžete ho podávat na velkém servírovacím talíři pro rodinu nebo přátele. Tento pokrm je lahodný sám o sobě, ale můžete přidat zelený salát nebo čerstvé bylinky, jako je bazalka nebo petrželka, které dodají pokrmu barvu a chuť. Osvěžující citronová voda nebo lehký ovocný džus skvěle doplní toto jídlo.
Chutná a všestranná volba pro každého
Citronové orzotto s mascarpone a pečenou cuketou je snadné, chutné a všestranné jídlo, které je vhodné jak pro každodenní spěch, tak pro slavnostní příležitosti. Vyzkoušejte toto svěží a krémové jídlo ještě dnes a zamilujte se do jeho jedinečné chuťové palety!
Recept na citronové orzotto s mascarpone a pečenou cuketou byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.
Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.