Skip to contentYummy

Pečené vepřové maso, brambory a limetková omáčka

V tomto receptu se kořeněné brambory pečou v troubě společně s předvařeným vepřovým masem metodou sous-vide. Porce jsou dokončeny osvěžující limetovou omáčkou, rajčaty a petrželkou.

Clock Icon40 min
Bez lepkuobsahuje vepřové maso

Brambory:
1 baleníbrambor
1 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
0.5 balenísladké papriky
2 lžíceoleje
Vepřové:
1 balenívepřového sous vide
špetka soli
špetka černého pepře
1 balenísušeného oregána
1 balení chili koření
0.5 balenísladké papriky
2 lžíceoleje
Omáčka:
1 balenízakysané smetany
1 limetka
špetka soli
0.5 lžičkycukru
0.5 balenípetržele
Salát:
1 balenírajčat
1 červená cibule
0.5 balenípetržele

Více podobných receptů

Pečené vepřové maso, brambory a limetková omáčka - Oslnivá kombinace chutí

Vstupte do světa nebeské kombinace chutí s receptem na Pečené vepřové maso, brambory a limetkovou omáčkou. Tento lákavý pokrm zaujme svou lehkostí a svěžestí, ideální volba pro rodinné obědy i večeře, ale také pro jakoukoli speciální příležitost.

Co dělá Pečené vepřové maso, brambory a limetkovou omáčku výjimečným?

Tento recept oslní kořeněnými bramborami a jemně pečeným vepřovým masem připraveným metodou sous-vide. Limetková omáčka dodá pokrmu osvěžující nádech, zatímco rajčata a petrželka přidají vizuální i chuťovou jiskru. Navíc je jídlo bez laktózy a bez lepku, takže je skvělou volbou pro ty, kdo dbají na bezlepkovou a nízkolaktózovou stravu.

Jak připravit Pečené vepřové maso, brambory a limetkovou omáčku snadno a rychle?

Pečení začíná u brambor, které postačí ochutit, rozprostřít na plech a vložit do trouby. Vepřové maso, předvařené metodou sous-vide, usnadňuje přípravu a časově šetří. Limetkovou omáčku můžete připravit během pečení brambor – je důležité nezapomenout na čerstvou limetkovou kůru pro dosažení plného chuťového zážitku. Experimentujte s kořením dle chuti nebo vyzkoušejte kuřecí maso jako alternativu.

Dokonalé servírování Pečeného vepřového masa, brambor a limetkové omáčky

Podávejte pokrm s lehkým salátem či grilovanou zeleninou pro kompletní kulinářský zážitek. Servírujte individuálně na talíře a dokončete položkami jako čerstvá rajčata a červená cibule, které podtrhnou svěžest jídla.

Pečené vepřové maso, brambory a limetková omáčka - Ideální volba pro každou příležitost

Je to užitečný a zdravý způsob, jak připravit vepřové maso s bramborami, které potěší chuťové pohárky celé vaší rodiny. Je ideální jak pro všední dny, tak pro slavnostní události. Vyzkoušejte tuto svěží a chutnou kombinaci ještě dnes!

Recept Pečené vepřové maso, brambory a limetková omáčka byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.

Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.