Mac 'n cheese je tradiční americké jídlo připravené zde se slaninou, sýrovou omáčkou z čedaru a těstovinami. Podávejte se salátem.
30 min
obsahuje vepřové maso
Těstoviny:
1 cibule
2 stroužek česneku
1 brokolice
1 baleníslaniny
400-500g těstovin
2 dlvody z těstovin
1 baleníčedarové omáčky
1 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
Salát:
1 salát
1 balenícherry rajčat
1 lžíceoleje
špetka soli
špetka černého pepře
1
Dejte vařit vodu na těstoviny.
2
Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli a česnek. Opláchněte a nakrájejte brokolici na malé růžičky, stonek také nakrájejte na plátky. Nakrájejte slaninu na proužky.
3
Vařte těstoviny podle pokynů na obalu. Asi 2 minuty před koncem vaření přidejte do těstovin brokolici, aby se uvařila. Těstoviny s brokolicí dobře sceďte, ale uchovejte si 2 dl vody z vaření.
4
Opláchněte a natrhejte salát do mísy. Omyjte a přidejte rozpůlená cherry rajčata. Ochuťte olejem, solí a černým pepřem.
5
Zahřejte hrnec. Přidejte slaninu a osmahněte za stálého míchání asi 3-4 minuty.
6
Do hrnce přidejte cibuli a pokračujte v smažení několik minut za občasného míchání.
7
Do hrnce nalijte čedarovou omáčku a 2 dl vody z těstovin. Přidejte uvařené těstoviny a brokolici, dochuťte solí a černým pepřem.
8
Rychle zahřejte za stálého míchání.Podávejte Mac 'n cheese se salátem.