Tento pokrm kombinuje jemnou krémovost omáčky s nádechem svěžesti díky limetkové šťávě. Chuť tuňáka se harmonicky propojuje s jemně dušeným špenátem. Lehce nasládlá chuť smetany vyvažuje slanost tuňáka a dodává pokrmu příjemnou plnost.
20 min
obsahuje ryby
Tuňáková omáčka:
2 stroužek česneku
1 cibule
1 baleníšpenátu
2 balenítuňáka
1 lžíceoleje
1 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
1 baleníhořčice
1 balenísmetany na vaření
1 dlvody
Těstoviny:
1 balenítěstovin
1 lžíceoleje
Tip
Těstoviny s tuňákem můžete ochutit špetkou chilli.
1
Nalijte do většího hrnce 4–5 litrů vody a přiveďte k varu.
2
Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek a cibuli. Špenát opláchněte studenou vodou v sítku a nechte okapat.
3
Tuňáka slijte.
4
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v připravené vodě. Uvařené těstoviny dobře slijte a promíchejte s olejem.
5
Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte cibuli a restujte ji 2-3 minuty, dokud nezměkne.
6
Přidejte na pánev tuňáka a krátce povařte, přibližně 1–2 minuty, aby se prohřál.
7
Na pánev nalijte smetanu na vaření. Snižte plamen na nízký, vypláchněte balení vodou a přidejte do směsi. Vmíchejte špenát. Přiveďte k varu a na nízkém plameni nechte 3–5 minut povařit. Omáčku dochuťte šťávou z limetky.
8
Naservírujte těstoviny na talíře podle počtu strávníků a podávejte s tuňákovou omáčkou.