Smetana dodává těstovinám s tuňákem krémovost, špenát pěknou barvu a limetka svěžest.
20 min
obsahuje ryby
Omáčka:
2 stroužek česneku
1 cibule
1 baleníšpenátu
2 balenítuňáka
1 lžíceoleje
1 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
1 baleníhořčice
1 balenísmetany na vaření
1 dlvody
Těstoviny:
asi 400-500 g těstovin
1 lžíceoleje
Tips
Těstoviny s tuňákem můžete ochutit špetkou chilli prášku.
1
Přiveďte vodu k varu na těstoviny.
2
Oloupejte a nadrobno nakrájejte česnek a cibuli. Špenát opláchněte studenou vodou v sítku a nechte okapat.
3
Tuňáka slijte.
4
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny dobře slijte a promíchejte s olejem.
5
Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a několik minut restujte, občas promíchejte.
6
Přidejte na pánev tuňáka a krátce povařte. Ochuťte solí, černým pepřem a hořčicí.
7
Na pánev nalijte smetanu na vaření, vypláchněte balení vodou a přidejte do směsi. Vmíchejte špenát. Přiveďte k varu a nechte asi 3-5 minut povařit. Omáčku dokončete šťávou z limetky.