Kvalitní slanina, čerstvá cherry rajčata a vydatná kapusta tvoří z těchto těstovin neodolatelnou pochoutku! Smetana na vaření dokonale propojí všechny chutě.
35 min
obsahuje vepřové maso
Těstovinová směs:
1 cibule
2 stroužek česneku
1 baleníkapusty
1 balenícherry rajčat
1 baleníslaniny
1 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
1 baleníhořčice
1 limetka
1 balenísmetany na vaření
1 dlvody
Další ingredience:
1 balenítěstovin
1 lžíceoleje
1
Do velkého hrnce nalijte 4–5 litrů vody a přiveďte ji k varu.
Vodu osolte, přidejte těstoviny a vařte na středním ohni podle pokynů na obalu.
2
Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli a česnek. Kapustu opláchněte, odstraňte tvrdé stonky a nakrájejte ji na menší kousky. Cherry rajčata omyjte a rozkrojte napůl. Slaninu nakrájejte na plátky.
3
Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s lžící oleje, aby se neslepily.
4
Na středně vysokém ohni rozehřejte pánev. Přidejte slaninu a opékejte ji za stálého míchání přibližně 4 minuty, dokud nezačne zlátnout.
5
Do pánve přidejte nakrájenou cibuli, cherry rajčata a kapustu. Restujte přibližně 2 minuty, aby se zelenina prohřála a lehce změkla.
6
Směs ochuťte solí, černým pepřem, hořčicí, šťávou z limetky a jemně promíchejte.
7
Do pánve nalijte smetanu. Kelímek od smetany vypláchněte přibližně 1 dl vody a přidejte ji do směsi. Přiveďte k varu a poté vařte na nízkém ohni 2–3 minuty.
8
Přidejte uvařené těstoviny do pánve a směs krátce prohřejte za stálého míchání, aby se těstoviny obalily omáčkou.
9
Naservírujte těstovinovou směs na talíře a podávejte ihned. Dobrou chuť!