
Šťavnatá sekaná s pečenou zeleninou a sametovou houbovou omáčkou
Vyzkoušejte šťavnatou domácí sekanou s pečenou zeleninou a lahodnou houbovou omáčkou – kombinaci, kterou jste možná ještě neochutnali. Kvalitní mleté maso od místních farmářů, provoněné bylinkami, se skvěle doplňuje s krémovou omáčkou z restovaných žampionů a cibule. Dohromady vytváří vyváženou chuť, která vás mile překvapí.
- Pečená zelenina:
- 1 baleníbrambor
- 2 mrkev
- 2 lžíceoleje
- 1.5 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 0.5 balenísušeného tymiánu
- Sekaná:
- 2 lžíce oleje na vymazání formy
- 2 stroužek česneku
- 1 balenímletého hov. a vepř. masa
- 1 balenísměsi koření
- 0.5 balenísušeného tymiánu
- 0.5 baleníhořčice
- 1 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- Omáčka:
- 1 cibule
- 1 balenížampionů
- 1 lžícemásla
- 0.5 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 1 balenísmetany na vaření
- 0.5 baleníhořčice
- 2 balenísójové omáčky
Více podobných receptů
Šťavnatá sekaná s pečenou zeleninou a sametovou houbovou omáčkou – dokonalá kombinace chutí
Vyzkoušejte šťavnatou domácí sekanou s pečenou zeleninou a lahodnou houbovou omáčkou – kombinaci, kterou jste možná ještě neochutnali. Kvalitní mleté maso od místních farmářů, provoněné bylinkami, se skvěle doplňuje s krémovou omáčkou z restovaných žampionů a cibule. Dohromady vytváří vyváženou chuť, která vás mile překvapí. Tento pokrm je ideální jak pro běžné dny, tak pro zvláštní příležitosti a jistě vykouzlí úsměv na tvářích strávníků.
Co dělá tuto sekanou výjimečnou?
Sekaná je výjimečná díky své bohaté chuti, která vzniká z kvalitního mletého masa a pečlivě vybraného koření. Houbová omáčka připravená z žampionů a smetany na vaření dodává pokrmu sametovou jemnost a plnost. Tento pokrm je také výživný, protože poskytuje dostatek bílkovin a vyvážených sacharidů, které podporují vaše zdraví. Spolu s pečenou zeleninou tvoří tato jídla vyvážený a chutný celek.
Tipy na přípravu a varianty
Abyste si usnadnili přípravu, můžete si zeleninu předem nakrájet a uložit do lednice, což ušetří čas v hektických dnech. Pokud chcete recept upravit, můžete mleté maso nahradit rostlinnou alternativou nebo kuřecím mletým masem pro lehčí verzi. Do směsi můžete přidat také své oblíbené bylinky pro větší chuť.
Podávání a doporučení
Šťavnatá sekaná je nejlepší podávaná přímo z trouby. Servírujte ji krásně na talíři s křupavou pečenou zeleninou a sametovou houbovou omáčkou. Tento pokrm se výborně hodí k čerstvému zeleninovému salátu a můžete ho doplnit ovocným nápojem, jako je citronová voda nebo pomerančový džus.
Univerzální a chutná volba pro každý den
Tato šťavnatá sekaná s pečenou zeleninou a houbovou omáčkou je ideální volbou jak pro běžné dny, tak pro zvláštní příležitosti. Snadno přizpůsobitelný recept nabízí řadu chuťových zážitků a zaručuje, že si každý najde svůj oblíbený. Vyzkoušejte tento snadný a chutný pokrm již dnes!
Recept Šťavnatá sekaná s pečenou zeleninou a sametovou houbovou omáčkou byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.
Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.