Kuřecí směs na estragonu se šťouchanými bramborami
Recept kombinuje jemně šťavnaté kuřecí maso s bohatou, krémovou omáčkou, která je zvýrazněna čerstvým estragonem a rajčatovým protlakem. Šťouchané brambory s máslem příjemně doplňují pokrm svou jemnou texturou a zajišťují vyváženou kombinaci chutí.
- Šťouchané brambory:
- 1 kg brambor
- 0.5 lžičkysoli
- 3 lžícemásla
- Kuřecí směs:
- 1 cibule
- 3 stroužek česneku
- 3 mrkev
- 1 baleníčerstvého estragonu
- 1 baleníkuřecích prsou
- 2 lžíceoleje
- 1.5 lžičkysoli
- 1 lžičkyčerného pepře
- 1 baleníbílého octa
- 1 balenírajčatového protlaku
- 1 balenísmetany na vaření
- 2 dlvody