Kuřecí na medu a hořčici s pečenými batáty a salátkem
Šťavnaté kuře pečené do zlatova v medové marinádě skvěle ladí s jemně nasládlými batáty. K tomu svěží salát pro lehkost a krémová zakysaná smetana, která to celé krásně doplní – prostě dokonalá kombinace chutí!
- Batáty:
- 2 baleníbatátů
- 1 lžičkysoli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 1 balenísušeného tymiánu
- 2 lžíceoleje
- Kuřecí:
- 1 baleníkuřecích stehen b.k.
- 1 lžičkysoli
- špetka černého pepře
- 1 lžíceoleje
- 1 balenímedu
- 1 baleníhořčice
- 2 stroužek česneku
- 2 lžícemásla
- Dip:
- 1 balenízakysané smetany
- špetka soli
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- lžička cukru
- 1 citron
- Salát:
- 1 salát
- 1 okurka
- 2 lžíceolivového oleje
- špetka soli
- špetka černého pepře