
Loading...
- Rýže:
- 7 dlvody
- 1 baleníjasmínové rýže
- 1 lžička soli
- Wok:
- 2 stroužek česneku
- 2 lžíceoleje
- 1 balenímletého vepřového masa
- 0.5 lžičkyčerného pepře
- 1 baleníwok zeleniny
- 1 balenísójové omáčky
- 1 balenísladkokyselé omáčky
- 1 dlvody
- špetka soli (volitelné)
Sladkokyselá omáčka je charakteristická jemnou pikantností, proto ji do woku přidávejte postupně podle chuti.
- 1Nalijte vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Propláchněte rýži v cedníku pod studenou vodou. Osolte vroucí vodu, přidejte rýži a snižte teplotu na nižší plamen. Vařte 11–12 minut.
- 2Oloupejte česnek a nasekejte ho najemno.
- 3Rozehřejte pánev s olejem na středně vysokém plameni. Přidejte mleté vepřové maso a opékejte 4–5 minut. Ochuťte pepřem.
- 4Přidejte do pánve česnek a wok zeleninu. Restujte 3–4 minuty a poté vmíchejte sójovou omáčku.
- 5Přilijte sladkokyselou omáčku, vypláchněte obal vodou a vlijte ji do směsi. Přiveďte směs k varu a vařte 2–3 minuty za občasného promíchání.
- 6Přidejte sůl dle chuti.
- 7Naservírujte sladkokyselý wok na talíře a podávejte s rýží.