Yummy

Křupavé vídeňské řízky s bramborovými klínky a salátem coleslaw

Tradiční vídeňské řízky se podávají s pečenými bramborovými klínky a marinovaným salátem coleslaw. Jídlo se dokončuje citronem.

Clock Icon45 min

Bramborové klínky:
1 baleníbrambor
2 lžíceoleje
1 lžičkysoli
0.5 lžičkyčerného pepře
1 balenísušeného tymiánu
Coleslaw:
1 balenístrouhaného zelí
2 mrkev
0.5 lžičkysoli
špetka černého pepře
2 lžičkycukru
šťáva z poloviny citronu
1 lžíceoleje
Vídeňské řízky:
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 balenívepřových řízků
šťáva z poloviny citronu

Vyzkoušejte křupavé vídeňské řízky

Kdo by odolal zlatavým a křupavým vídeňským řízkům? Tento klasický pokrm je podáván s jemnými pečenými bramborovými klínky a osvěžujícím salátem coleslaw. Vídeňské řízky jsou ideální jak pro každodenní večeře, tak pro slavnostnější příležitosti díky své jasné a lahodné chuti.

Proč jsou vídeňské řízky výjimečné?

Tajemství vídeňských řízků spočívá v jejich křupavé krustě, která je dosažena smažením řízků v máslové a olejové směsi. Spolu s jemnými bramborovými klínky a salátem coleslaw, tento pokrm nabízí rozmanitý chuťový zážitek. Nutričně je to vysokoproteinové jídlo, které také obsahuje zdravé sacharidy a tuky, které vás zasytí na delší dobu.

Snadné tipy pro přípravu

Aby byly brambory dokonale křupavé, je důležité je nakrájet na rovnoměrné klínky a troubu důkladně předehřát. Salát coleslaw můžete připravit předem a nechat ho marinovat v lednici pro intenzivnější chutě. Pro vegetariánskou verzi nahraďte vepřový řízek plátky tofu.

Jak podávat vídeňské řízky

Vídeňské řízky nejlépe chutnají čerstvě smažené, když je krusta ještě nádherně křupavá. Podávejte je s bramborovými klínky a salátem coleslaw. Dokončete pokrm citronovými plátky pro osvěžující a kyselý nádech. Studená, lehká limonáda nebo perlivá voda jsou skvělou volbou nápoje.

Vídeňské řízky - univerzální volba pro každou příležitost

Vídeňské řízky nabízejí nezapomenutelný chuťový zážitek, vhodný jak pro každodenní potěšení, tak pro slavnostní příležitosti. Snadné na přípravu, chutné a syté – vyzkoušejte tento klasický pokrm ještě dnes a užijte si jeho jedinečnou chuť!

Recept Křupavé vídeňské řízky s bramborovými klínky a salátem coleslaw byl vytvořen profesionálními kuchaři Yummy a otestován v naší testovací kuchyni.

Yummy vám doručí recepty od profesionálů spolu s potřebnými a pečlivě vybranými surovinami až domů. Díky Yummy je každodenní vaření jednodušší, rychlejší a chutnější.